Toptoezicht: een terugblik naar 2016 en een blik vooruit naar 2017

2016 was een inspirerend governance jaar. U heeft ons weten te vinden. We hebben u, raden van toezicht en raden van commissarissen, met onze maatwerkprogramma’s mogen faciliteren bij uw wens het toezicht, de lokale verankering en het effectieve samenspel verder te ontwikkelen. Wij danken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen en de betekenisvolle samenwerking in het afgelopen jaar!

Het team van Toptoezicht bestaat uit professionele procesbegeleiders. Ze hebben ervaring in de boardroom dynamiek en zijn zelf actief als toezichthouder en commissaris binnen het publieke domein, commerciële sector en financiële dienstverlening. Deze professionaliteit is ook bij De Nederlandsche Bank niet onopgemerkt gebleven. Wij mogen met trots melden dat Stan Topouzis per 1 januari 2017 is benoemd als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank.

Het jaar 2017 heeft zich aangediend. Een jaar waarin de Goverance Code 2017 van kracht wordt, het wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen (verenigingen en stichtingen) naar verwachting in werking treedt. Ontwikkelingen die aansluiten bij de wens naar verdere professionalisering en transparantie van het toezicht.

Uitbreiding van het team

Om u ook in 2017 van dienst te kunnen zijn, breiden wij ons team uit met twee bevlogen procesbegeleiders: Annet Hoyng en Fons Groen.

Annet Hoyng is sociaal geneeskundige en toezichthouder. Haar passie is om met haar kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan het optimale resultaat voor cliënt, medewerker en organisatie.

Fons Groen is bestuurskundige en toezichthouder. Zijn overtuiging is dat toezichthouden teamwork is, en levert vanuit deze overtuiging met zijn kennis en ervaring een bijdrage aan de team effectiviteit van het toezicht. Meer informatie over Annet en Fons kunt u vinden op onze team pagina.

Naast ons vaste team werkt Toptoezicht samen met procesbegeleiders die actief zijn als toezichthouders in onder andere de governance van de financiële sector.

Stan Topouzis, zal in verband met zijn benoeming bij De Nederlandsche Bank, zijn activiteiten voor Toptoezicht beëindigen.

Bent u voornemens om met uw Raad proactief te reflecteren op uw opdracht en het samenspel binnen uw team? Wenst u een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van uw Raad? Wij gaan graag met u in gesprek.

Het Toptoezicht team wenst u een bevlogen toezicht jaar toe!

Nicole Hermans, Fons Groen, Annet Hoyng en Richard Derks